Geplaatst op 29 april 2017

Afgelopen maand mocht ik de uitvaart van Joke verzorgen. Joke was op 78-jarige leeftijd overleden na een hartstilstand. Het verdriet om het plotselinge verlies was groot, zowel bij de kinderen en kleinkinderen als bij Joke’s hechte vriendinnengroep. 

Na het sfeervolle afscheid in de aula liepen we gezamenlijk naar het graf en iedereen ging om het graf heen staan. Kleindochter Sanne bleef op enige afstand staan. Bart, haar baby van een maand oud, huilde en Sanne wilde de plechtigheid bij het graf niet verstoren en keek op afstand toe. 

 Als afronding nodigde ik de familie en vrienden uit om een laatste groet aan Joke te brengen en plotseling ontstond er een mooi beeld: Na de laatste groet aan Joke liepen de vriendinnen één voor één verdrietig weg van het graf. Ze kwamen langs Sanne met de kleine Bart in de kinderwagen en om de beurt stonden zij stil bij de kinderwagen. Elke vriendin maakte even glimlachend contact met Sanne en haar baby. 
Na de tranen van haar vriendinnen om het afscheid van Joke, was er nu de lach voor Joke’s achterkleinzoon Bart. Het was een prachtig beeld wat me ontroerde, want de cirkel van het leven was weer rond.

foto Oma met kinderwagen.jpg


Reacties

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.